logo songteksten.net

Geslacht varens vernoemd naar Lady Gaga

(Novum) - Een nieuw geslacht varens is vernoemd naar Lady Gaga. De negentien soorten van de plant werden ontdekt door de Amerikaanse Duke University, waar onderzoekers besloten dat Gaga perfect past bij de varens.

"We wilden deze soort naar Lady Gaga vernoemen vanwege haar tomeloze inzet voor gelijkheid en individuele expressie", legt een professor uit aan de New York Times. "Toen we het begonnen te overwegen, gaven de varens zelf steeds meer argumenten."

Zo heeft de plant niet echt een duidelijk geslacht, stipt Duke University aan. De sporen van de varens kunnen uitgroeien tot mannelijke, vrouwelijke en biseksuele planten. Toen studenten de dna-structuur van de planten onder de loep namen, bleek dat die de sequentie GAGA bevatten.

Onder meer de Gaga Germanotta, naar Lady Gaga's eigenlijke naam Stefani Germanotta, maakt deel uit van het nieuwe geslacht varens. Ook de Gaga Monstraparva, wat zich laat vertalen als klein monster, behoort tot het geslacht. De planten komen voor in onder meer Centraal- en Zuid-Amerika en de Amerikaanse staten Texas en Arizona.

Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren