logo songteksten.net

Sterren kritisch over kandidaatstelling Jean

(Novum) - Als politicus in de dop zal Wyclef Jean moeten wennen aan kritiek. De zanger doet een gooi naar het presidentschap van Haïti, maar krijgt de wind van voren van acteur Sean Penn. "Wij hebben hem het laatste half jaar niet gezien in Haïti", zei Penn op CNN.

"Ik wil iemand zien die echt alles op wil geven voor het land", gaat Penn verder. De 49-jarige acteur richtte vlak na de zware aardbeving van januari de J/P Haitian Relief Organization op. Penn heeft zich de afgelopen maanden ingezet voor Haïti en reisde naar het zwaar getroffen eiland af. "Ik maak me zorgen dat deze campagne gebaseerd is op een idee om de wereld rond te vliegen en met mensen te praten."

Penn heeft sterke vermoedens dat Jeans politieke ambities gestuurd worden door grote Amerikaanse bedrijven en investeerders. "Ik weet het zo goed als zeker." De bedrijven zouden volgens Penn goedkope banen willen creëren in Haïti.

De 37-jarige Jean trok na zijn kandidaatstelling met een aantal auto's door Haïti. Dat schoot in Penns verkeerde keelgat. De acteur bestempelt de actie als 'vulgair' en 'obsceen'. Jean hoeft ook geen steun te verwachten van zijn voormalige bandmaatje Pras. Het voormalig lid van The Fugees heeft openlijk zijn steun betuigd aan een van Jeans grootste tegenstanders, Michel Martell. "Hij is de meest geschikte kandidaat."

Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren