logo songteksten.net

UPDATE. Mia Farrow spreekt Naomi Campbell tegen

(Novum/AP) - (Update van eerder bericht. Citaat van Mia Farrow en extra informatie toegevoegd in derde, vierde en vijfde alinea.)

Actrice Mia Farrow heeft maandag in de zaak tegen Charles Taylor een verklaring afgelegd die de getuigenis van Naomi Campbell deels tegenspreekt. Campbell zei tegen het Speciaal Hof voor Sierra Leone in Leidschendam dat ze diamanten van onbekende mannen kreeg. Farrow beweert dat Campbell wist dat het cadeau van Taylor kwam.

Het model Campbell kreeg de diamanten na een diner bij Nelson Mandela. 's Nachts stonden er volgens haar mannen voor de deur van haar hotelkamer, die haar de 'vieze stenen' gaven. Campbell stelde naar eigen zeggen geen vragen, maar vertelde het verhaal de volgende ochtend aan haar agent en aan Mia Farrow.

Campbell verklaarde donderdag dat ze niet wist dat het om diamanten ging en ook niet wist wie de afzender was. Farrow stelt dat Campbell daarover liegt. "Ze zei dat de mannen waren gestuurd door Charles Taylor en dat ze haar een enorme diamant gaven", verklaarde Farrow. "Ik heb de diamant of diamanten niet gezien."

Charles Taylor, voormalig dictator van Liberia, wordt ervan verdacht de terreur in buurland Sierra Leone te hebben bekostigd met behulp van 'bloeddiamanten'. Taylor ontkent bij elke vorm van diamanthandel betrokken te zijn geweest.

Campbell wilde in eerste instantie niet getuigen, omdat ze vreesde voor de veiligheid van haar familie. Uiteindelijk werd het Britse model gedagvaard. Campbells toenmalige agent Carole White nam maandagmiddag plaats in het getuigenbankje.

Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren