logo songteksten.net

'Naomi Campbell flirtte met Charles Taylor'

(Novum/AP) - Naomi Campbell was behoorlijk gecharmeerd van Charles Taylor. Het Britse model zou tijdens een etentje in 1997 geflirt hebben met de voormalig dictator van Liberia. Dat verklaarde Campbells oud-agent maandag tegenover het Speciaal Hof voor Sierra Leone.

Campbell en Taylor ontmoetten elkaar tijdens een diner van Nelson Mandela. Het model, dat donderdag zelf getuigde, vertelde dat ze de dictator niet kende. Carole White, destijds Campbells agent, doet maandag uit de doeken dat het model wel degelijk gecharmeerd was van Taylor.

De president van Liberia zou dertien jaar geleden geregeld hebben dat Campbell een paar ruwe diamanten kreeg. Het model zegt zelf dat ze geen idee had van wie de 'vieze stenen' die ze kreeg afkomstig waren. Dat wordt weergesproken door White en actrice Mia Farrow, met wie Campbell de dag na het etentje ontbijtte. "Ze zei dat ze een enorme diamant had gekregen uit naam van Charles Taylor", vertelde Farrow maandag.

Het model vertelde donderdag dat ze na een beetje surfen op internet bang is voor de voormalig dictator. "Ik heb op internet gevonden dat hij mogelijk verantwoordelijk is voor de dood van duizenden mensen", vertelde het model. "Ik wil mijn dierbaren niet in gevaar brengen."

Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren