logo songteksten.net

Reese Witherspoon wil film over Peggy Lee maken

(Novum) - Reese Witherspoon is van plan een film te maken over het leven van zangeres Peggy Lee. De Amerikaanse actrice heeft de hand weten te leggen op de filmrechten van het levensverhaal van de invloedrijke jazz-zangeres.

Volgens het Amerikaanse filmvakblad Variety onderhandelt Witherspoon (34) momenteel met filmstudio Fox over de totstandkoming van het project. De actrice wil zowel de hoofdrol als de productie voor haar rekening nemen. Zij heeft Nora Ephron al weten te strikken voor de regie. De regisseuse, die een fan is van Peggy Lee, maakte films als 'Sleepless in Seattle' en 'You've Got Mail'.

Witherspoon en Fox maakten samen eerder een film over muzieklegende Johnny Cash. In het in 2005 verschenen 'Walk the Line' speelde de actrice de echtgenote van Cash, die werd vertolkt door Joaquin Phoenix.

Jazz-zangeres Peggy Lee groeide tijdens de hoogtijdagen van de bigbandmuziek uit tot een ster en scoorde hits als 'Somebody Else is Taking My Place', 'Fever' en 'Is That All There Is'. Zij overleed in 2002 op 81-jarige leeftijd. Wanneer de nog titelloze film over haar leven verschijnt, is nog niet bekend.

Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren