logo songteksten.net

Nick & Simon maken weer kans op 100% NL Award

(Novum) - Nick & Simon maken ook dit jaar weer kans op een 100% NL Award. De Volendammers, die ook de afgelopen jaren in de prijzen vielen, zijn genomineerd in twee van de vier categorieën, maakte de radiozender woensdag bekend.

Het duo, dat als enige meerdere nominaties in de wacht sleepte, is in de race voor de award voor artiest van het jaar en album van het jaar. Ook vorig jaar werden Nick & Simon door luisteraars van 100% NL gekozen tot artiest van het jaar. De Volendammers zijn nog nooit met lege handen naar huis gegaan bij de muziekprijzen die sinds 2009 worden uitgedeeld.

Naast Nick & Simon dingen ook onder meer Racoon, Charly Luske en Jan Smit mee naar een prijs. Alle genomineerden werden woensdag verrast door de radiozender. De heren van Bløf, die eveneens kans maken op de onderscheiding voor album van het jaar, werden op Schiphol opgewacht. Ilse DeLange en Glennis Grace, beiden kanshebber voor de titel album van het jaar, werden tijdens besprekingen overvallen.

De 100% NL Awards worden op 9 januari uitgereikt aan de winnaars. De genomineerden komen voort uit een longlist, die in oktober bekend werd gemaakt. Luisteraars van 100% NL kunnen tot en met 31 december stemmen op artiest, album, hit en nieuwkomer van het jaar.

Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren