logo songteksten.net

Fresku en Yellow Claw winnaars State Awards

(Novum) - Fresku en Yellow Claw werden donderdagavond gekroond tot de grote winnaars van de State Awards. Beide acts mochten twee prijzen mee naar huis nemen. De hiphopprijzen werden in de Corso in Rotterdam uitgereikt tijdens de derde editie van Buma Rotterdam Beats.

Fresku werd uitgeroepen tot beste artiest en zijn cd Maskerade werd benoemd tot beste album. Krokobil van Yellow Claw, Mr. Polska en Sjaak kreeg de prijs voor beste single. Ook won hij de prijs voor beste video met Allermooiste Feestje, een samenwerking met Mr. Polska en Ronnie Flex.

Ook artiesten als Matarr, Nouveau Riche en The Flexican vielen in de prijzen. Onder anderen rapper Shaggy, ook wel bekend als Mr. Lover Lover, reikte twee awards uit. De optredens werden verzorgd door Nouveau Riche, Kraantje Pappie, Fresku, Hydroboyz en Hef.

De uitreiking van de State Awards wordt gepresenteerd door State Magazine en mede mogelijk gemaakt door BNN en Buma. Met State Awards wil BNN de Nederlandse muziekcultuur onder jongeren een breder podium geven en zo een bijdrage leveren aan de promotie van de Nederlandse hiphopscene.

Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren