logo songteksten.net

Sinterklaas zonder cadeautjes in Nederland

(Novum) - Sinterklaas is weer in het land. De goedheiligman zette zaterdagmiddag om precies 12.30 uur voet aan wal in Roermond. De Sint kwam echter met vrijwel lege handen, omdat zijn Pakjesboot 12 kapot is kon hij nauwelijks cadeautjes meenemen.

Sinterklaas arriveerde met de veel kleinere stoomboot 0475 in de Limburgse stad. Omdat veel cadeautjes achter zijn gebleven in Spanje, nam de Sint extra geld mee naar Nederland om hier presentjes aan te kunnen schaffen. Ook dat plan viel echter in duigen, omdat de Zwarte Pieten de zakken met geld verwarden met de zakken met pepernoten.

Daardoor strooien de Pieten geld in plaats van snoepgoed. Daarvan kreeg Sinterklaas zelf niets mee, bleek toen hij Roermond bedankte voor een 'geweldige intocht'. "Wat heb ik genoten van deze intocht, het is echt onnavolgbaar leuk. Lieve kinderen van Nederland en alle grote mensen die ook mee willen doen, jullie mogen vanavond allemaal je schoen zetten. Er zijn schoencadeautjes genoeg."

Niet alleen met het geld van Sinterklaas ging het mis, ook het paard van de goedheiligman vormde een probleem. Op de veel kleinere stoomboot 0475 was geen plaats voor het paard, dat daarom per post naar Nederland werd gestuurd. De schimmel kwam niet aan in Roermond, maar bij het Grote Pietenhuis. Dankzij hulp van de politie arriveerde het paard net op tijd om Sinterklaas rond te rijden.

Hoe Sinterklaas en de Zwarte Pieten het tekort aan cadeautjes oplossen, is de komende tijd te volgen via het Sinterklaasjournaal.

Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren