logo songteksten.net

Naomi Campbell heeft 'geen motief' voor leugens

(Novum) - Naomi Campbell houdt vol dat ze niet wist van wie ze dertien jaar geleden een paar 'vieze stenen' kreeg. Het model deed haar verhaal donderdag voor het Speciaal Hof voor Sierra Leone in Leidschendam. Actrice Mia Farrow en Campbells voormalig agent verklaarden maandag dat Campbell wel degelijk wist van wie ze de diamanten had gekregen.

De stenen waren hoogstwaarschijnlijk afkomstig van Charles Taylor, de oud-dictator van Liberia. Hij wordt er onder meer van beschuldigd dat hij de terreur in buurland Sierra Leone bekostigde met zogenoemde bloeddiamanten.

"Ik heb geen enkel voordeel bij liegen", reageert Campbell op de verklaringen van Farrow en haar ex-agent. "In mijn 25-jarige carrière heb ik nooit werk aangenomen van bedrijven die de apartheid in Zuid-Afrika ondersteunen", tekende de Britse krant The Guardian op uit Campells mond.

De drie diamanten die het 40-jarige model in 1997 kreeg, zijn inmiddels in handen van de Zuid-Afrikaanse politie. Die doet onderzoek naar de herkomst van de stenen. Of Campbell wordt vervolgd voor het bezit van bloeddiamanten, is nog niet duidelijk. "Dat is aan de openbaar aanklager", zegt een politiewoordvoerder. "Wij kunnen alleen alle feiten op een rijtje zetten."

Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren