logo songteksten.net

Van Halen in studio met oorspronkelijke zanger

(Novum) - Van Halen is de studio ingedoken met David Lee Roth, de oorspronkelijke zanger van de rockband. Na ruim 26 jaar zal Roth weer te horen zijn op een album van Van Halen, schrijft de Britse krant The Guardian. De plaat moet volgend jaar in de winkels liggen.

Geruchten dat David Lee Roth zich weer aan zou sluiten bij de rockgroep deden al maanden de ronde. Van Halens platenmaatschappij bevestigde het nieuws tegenover The Guardian.

Roth verliet de rockband in 1985. Hij was te horen op hits als 'Jump' en 'Eruption' en stond bekend om zijn flamboyante podiumgedrag. Drie jaar geleden keerde hij terug bij Van Halen voor een concertreeks.

Of ook de oorspronkelijke bassist Michael Anthony terugkeert, is niet bekend. Zijn plek wordt vooralsnog ingenomen door Wolfgang van Halen, de zoon van frontman Eddy van Halen.

Van Halen werd begin jaren zeventig opgericht door de van oorsprong Nederlandse broers Eddy en Alex van Halen. De band verkocht wereldwijd ruim tachtig miljoen albums. Aan de nieuwe plaat willen de rockers ook een wereldtournee koppelen.

Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren