logo songteksten.net

Jason Mraz verrast en boeit publiek in Ziggo Dome

(Novum) - Jason Mraz liet donderdagavond in een afgeladen Ziggo Dome zien dat zijn muziek niet uitsluitend thuishoort in kleine zalen als de Melkweg, waar hij de avond ervoor speelde. Nog voordat de Amerikaanse singer-songwriter ook maar een noot had gespeeld, stond het publiek hem al met mobiele telefoons en gejuich op te wachten om iedere seconde vast te kunnen leggen.

Vanaf de eerste noot, waarbij Mraz en zijn band al spelend het podium op kwamen lopen, hun plek innamen op het podium en het publiek verwelkomden met een Nederlands 'goedenavond', tot aan de toegift wist hij het publiek te boeien. De zanger wist het publiek het hele optreden bij zich te houden met hits als I Won't Give Up en Butterfly, die het publiek moeiteloos mee kon zingen.

De 35-jarige Mraz zette de interactie met het publiek strategisch in als opstapje naar een nieuw nummer. Bijvoorbeeld voor het nummer Plane, waarbij hij vroeg het publiek een rondje te draaien. Toen niet iedereen meedeed zei hij: nee, dit is niet zoals achter de tv, ik kan jullie zien. Waarna iedereen wel mee moest doen. De rustige nummers zouden beter tot hun recht zijn gekomen in een huiskamerconcert, maar op een kort moment van geroezemoes na, misstonden ze ook niet in de Ziggo Dome.

Ondanks dat het niet het eerste optreden was van de Love Is a Four Lettre Word-toer, gaf Mraz het publiek zeker niet het gevoel dat hij het al voor de zoveelste keer deed. De zanger en zijn band wisten een energiek, vrolijk en afwisselend optreden neer te zetten. Bovendien deden ze moeite om Amsterdam en de locatie van de avond op een verrassende manier te verwerken in nummers en aankondigingen.

Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren