logo songteksten.net

Meer slachtoffers Jansen Steur melden zich

(Novum) - Sinds het begin van de strafzaak tegen de omstreden oud-neuroloog Ernst Jansen Steur hebben zich drie nieuwe mensen gemeld bij letselschadespecialist Yme Drost. Dat laat hij donderdagavond weten. In een geval gaat om een 'explosieve' zaak, waar het Medisch Spectrum Twente, waar Jansen Steur werkte, nader onderzoek naar zou moeten doen.

Over de aard van de melding wil Drost geen mededelingen doen. "Ik wil daarover eerst overleggen met het ziekenhuis in Enschede." Hij sluit niet uit dat hij met de melding naar het Openbaar Ministerie stapt. Ook in het algemeen vindt hij het verstandig het OM op de hoogte te houden van wat hem ter ore komt. In totaal heeft hij 195 meldingen ontvangen.

De andere gevallen die Drost heeft ontvangen sinds woensdag een zogeheten regiezitting tegen Jansen Steur plaatsvond betreffen een vrouw bij wie ten onrechte multiple sclerose werd vastgesteld, en iemand die ten onrechte een hersenoperatie onderging.

Gevolgen voor de strafzaak tegen Jansen Steur hebben de meldingen niet. "Het gaat de slachtoffers erom dat een arts van zijn voetstuk af wordt gehaald. Veel mensen hebben de indruk dat artsen altijd wegkomen met hun wangedrag. Van deze zaak moet een voorbeeldwerking uitgaan."

In de rechtszaak tegen Jansen Steur worden negen van de ongeveer veertig ingediende aangiften aan de rechtbank voorgelegd. De aan medicijnen verslaafde arts stelde opzettelijk verkeerde diagnoses van ziektes als alzheimer en parkinson. Hij wordt verdacht van het opzettelijk benadelen van de gezondheid van patiƫnten, het opzettelijk brengen en laten in een hulpeloze toestand van een hulpbehoevende, diefstal en valsheid in geschrifte.

Medisch Spectrum Twente en verzekeraars hebben tot nu toe zo'n 1,2 miljoen euro uitgekeerd aan slachtoffers van Jansen Steur, schreef NRC Handelsblad dinsdag.

Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren