logo songteksten.net

Vanessa maakte grote indruk op Willem Holleeder

(Novum) - Willem Holleeder was groot fan van Vanessa. De zangeres, ook wel bekend als Conny Breukhoven, trad ruim twintig jaar geleden op toen Holleeder in de bak zat. "Het was het meest gewilde evenement sinds jaren, in en buiten de bajes", schrijft hij in zijn column in de Nieuwe Revu, die woensdag in de winkel ligt.

Holleeder herinnert zich het optreden als de dag van gisteren. "Een vriend van mij en Cor, met wie we vroeger omgingen, had een relatie met Vanessa. Hij heeft toen voor mij en Cor Vanessa laten optreden in de Bijlmerbajes", schrijft de crimineel. "Wie wilde niet het mooiste sekssymbool van Nederland zien optreden!?"

De imiddels 61-jarige Vanessa maakte diepe indruk op de zeven jaar jongere Holleeder toen hij haar ontmoette. "Ik mocht haar zelfs een hand geven die ik daarna niet heb gewassen. Het werd een geweldig optreden en 's avonds was het stil in de twee torens en waren de lichten in de cellen al vroeg gedimd."

Cor van Hout en Holleeder ontvoerden biermagnaat Freddy Heineken en diens chauffeur in november 1983. Beiden kregen elf jaar celstraf en kwamen in 1991 vrij.

Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren