logo songteksten.net

The Message uitgeroepen tot beste hiphopnummer

(Novum) - The Message van Grandmaster Flash en The Furious Five is het beste hiphopnummer ooit. Dat heeft Rolling Stone bepaald. Het Amerikaanse muziekblad stelde een lijst van vijftig invloedrijke hiphopnummers samen.

The Message, waarmee Grandmaster Flash in 1982 een grote hit scoorde, is volgens Rolling Stone het eerste nummer dat 'de waarheid vertelt over het leven in de Amerikaanse steden'. Ook hiphoptracks als Rapper's Delight van Sugarhill Gang en Sucker M.C.'s van Run DMC haalden de top tien.

"Het zou tien, vijftien jaar geleden veel moeilijker zijn geweest om deze lijst samen te stellen, omdat hiphop nog zo jong is", vertelt de adjunct-hoofdredacteur van Rolling Stone aan de Britse persdienst Reuters.

De lijst werd samengesteld door een 33-koppig gezelschap, bestaande uit redacteuren van Rolling Stone en hiphopexperts als muzikant Ahmir 'Questlove' Thompson van The Roots. De hele lijst, waarin ook onder meer Jay-Z, Kanye West en Eminem een plaats veroverden, staat in de nieuwe editie van het blad, die vrijdag verschijnt.

Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren