logo songteksten.net

Journey-componist genomineerd voor Grammy

(Novum) - Componist Austin Wintory is genomineerd voor een Grammy voor de muziek die hij schreef voor het avonturenspel Journey. Het is de eerste keer dat een soundtrack van een computerspel wordt genomineerd voor een Grammy. Dat heeft de organisatie woensdagnacht bekendgemaakt. Journey verscheen in juni voor de Playstation 3.

In de categorie Best Score Soundtrack For Visual Media neemt Wintory het op tegen John Williams met de muziek voor The Adventures Of Tintin: The Secret Of The Unicorn, Ludovic Bource met The Artist, Hans Zimmer met The Dark Knight Rises, Howard Shore for Hugo and Trent Reznor samen met Atticus Ross voor de muziek van The Girl With The Dragon Tattoo.

Mocht Wintory de prijs in ontvangst nemen, dan is hij niet de eerste die een Grammy wint voor een bijdrage aan een computerspel. Vorig jaar had de Amerikaanse componist Christopher Tin die eer voor het muziekstuk Baba You uit de opening van het strategiespel Civilization 5. Tin kreeg de prijs voor de wisselwerking tussen orkest en vocalen.

De Grammy's worden 10 februari uitgereikt in Los Angeles.

Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren