logo songteksten.net

Pan's Labyrinth omgewerkt tot musical

(Novum) - De fantasyfilm Pan's Labyrinth van de Mexicaanse regisseur Guillermo del Toro krijgt een musicalversie. Del Toro werkt al vier jaar in stilte aan het project dat nu vorm begint te krijgen, schrijft de Amerikaanse film- en tv-site Deadline.

De regisseur heeft Paul Williams en Gustavo Santaolalla aangesteld om de muziek te componeren. "Ik bewonder en houd van Gustavo en Paul", aldus Del Toro. "Ze hebben met Phantom of the Paradise het perfecte album gemaakt waar ik al tientallen jaren van houd."

Santaolalla schreef ook de muziek voor Babel en Williams is vooral bekend door de musical A Star Is Born. Daarvoor won hij een Oscar voor beste lied. De Mexicaan had al een boek geschreven en een toneelstuk gemaakt naar aanleiding van zijn film.

Del Toro maakte Pan's Labyrinth in 2006. Het is een duister sprookje dat zich afspeelt in het fascistische Spanje van 1944. Een meisje dat bij haar moeder en sadistische stiefvader woont, ontsnapt aan de realiteit door een labyrint in te duiken vol mysterieuze wezens. Ze krijgt drie opdrachten van een faun genaamd Pan.

Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren