logo songteksten.net

'Gefopte verpleegster Kate pleegt zelfmoord'

(Novum/AP) - De verpleegster van Kate die gefopt werd door twee Australische dj's is dood gevonden. De zuster van het ziekenhuis King Edward VII verbond de dj's door met een collega die vervolgens informatie gaf over de toestand van de vrouw van prins William. De verpleegster zou zelfmoord hebben gepleegd.

Het lichaam van de zuster werd vrijdagochtend gevonden in de buurt van het ziekenhuis waar de zwangere Kate werd behandeld. Ambulancebroeders hebben geprobeerd de verpleegster te reanimeren, maar dat mocht niet baten.

Prins William en zijn vrouw Kate laten in een verklaring weten 'diep bedroeft' te zijn. "Ze werden zo bijzonder goed verzorgd door iedereen", verklaart St. James's Palace. "Hun gedachten en gebeden gaan in deze moeilijke tijd uit naar Jacintha Saldanha's familie, vrienden en collega's."

De vrouw nam vorige week een telefoontje aan van twee Australische dj's. Die deden zich voor als koningin Elizabeth en prins Charles en vroegen naar Kate, die vanwege zwangerschapsmisselijkheid was opgenomen. De verpleegster schakelde de twee door naar een collega, die vervolgens onder meer liet weten dat Kate moeite had in slaap te vallen in een ziekenhuisbed.

De stunt van de dj's ging de wereld over. Het ziekenhuis waar Kate tot donderdag lag ging door het stof. Ook het Australische radiostation 2Day FM, waarvoor de dj's werken, bood excuses aan. 2Day FM laat weten dat de twee dj's voorlopig op non-actief zijn gesteld.

Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren