logo songteksten.net

Australische dj's 'gebroken' na zelfmoord zuster

(Novum) - Dj's Mel Greig en Michael Christian van het Australische radiostation 2Day FM zijn 'gebroken' vanwege de dood van verpleegster Jacintha Saldanha. De twee haalden vorige week een grap uit met twee verpleegsters van het ziekenhuis waar de zwangere Kate Middleton lag.

"Het was het verschrikkelijkste telefoontje van ons leven", vertelden de dj's in tranen over het moment dat ze hoorden van de dood van Saldanha, die zelfmoord zou hebben gepleegd. "Er gaat geen minuut voorbij dat we niet aan haar familie denken." Greig en Christian zijn maandag te zien in een interview met het Channel 9-programma A Current Affair, schrijft de Australische krant Herald Sun. Ze geven daarin voor het eerst publiekelijk een reactie op de gebeurtenissen.

Greig en Christian belden dinsdag naar het ziekenhuis waar Middleton lag, waarbij ze zich voordeden als koningin Elizabeth en prins Charles. Het idee kwam volgens de twee van het productieteam van hun radioshow. "We zaten met z'n allen bij elkaar en hadden het idee een onschuldig telefoontje te plegen."

"We dachten dat honderd mensen het voor ons al hadden geprobeerd", legt Greig uit. "Het was een stom idee, onze accenten leken nergens op en we hadden dan ook nooit verwacht dat iemand ons te woord zou staan. We hoopten dat ze gewoon de hoorn erop zouden gooien." De grap ging uiteindelijk de hele wereld over.

2Day FM bood excuses aan en heeft de dj's voorlopig op non-actief gesteld. Maandag maakte Southern Cross Austereo, het moederbedrijf van 2Day FM, bekend dat de show uit de lucht wordt gehaald. Ook is binnen het bedrijf een verbod op telefoontjes zoals Greig en Christian pleegden ingesteld.

Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren