logo songteksten.net

Herman van der Zandt beste BN'er bij Groot Dictee

(Novum) - Herman van der Zandt heeft van de Nederlandse en Vlaamse prominenten de minste fouten gemaakt tijdens het Groot Dictee der Nederlandse Taal. De nieuwslezer ging slechts zeventien keer de mist in.

Ook Ad van Liempt deed het goed, de journalist eindigde op een gedeelde tweede plaats. Hij maakte, net als de Vlaamse hoogleraar Rik Coolsaet, twintig fouten. De Vlaamse ambtenaar Edward Vanhove werd uitgeroepen tot de winnaar met maar drie fouten.

In totaal deden 21 bekende Nederlanders mee aan het Groot Dictee, dat werd geschreven door Adriaan van Dis. Sergio Hasselbaink was niet tevreden. "Mijn hele schrift is rood van de strepen", klaagde de acteur. Ook onder anderen Anne-Marie Jung, John Ewbank en Eelco Bosch van Rosenthal deden mee.

In totaal maakten de Nederlandse prominenten 756 fouten. Columniste Aaf Brandt Corstius maakte 21 fouten, vaste deelnemers Bart Chabot ging 24 keer de mist in. Maarten van Rossem maakte dertig fouten.

Traditioneel veroorzaakten de verbindingsstreepjes de nodige hoofdbrekens. Zo had Van Dis het woord 'spring-in-'t-veldleeuweriken' en 'a-priorikeus' in zijn epistel verwerkt. Ook kwam het woord 'kitschtrukendoos' en 'coûte que coûte' in het dictee voor.

Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren