logo songteksten.net

Artiesten zes uur op podium voor gedupeerden Sandy

(Novum) - Tal van Britse en Amerikaanse artiesten zijn woensdagavond op het podium geklommen voor de slachtoffers van superstorm Sandy. Het benefietconcert, dat door zo'n twee miljard mensen kon worden gevolgd, duurde bijna zes uur.

Bruce Springsteen, die uit de zwaar getroffen staat New Jersey komt, opende de show met het nummer Land of Hope and Dreams. De New Yorkse Alicia Keys mocht het concert tegen 01.30 uur afsluiten met haar wereldhit Empire State of Mind. In de tussentijd klommen artiesten als The Rolling Stones, Coldplay-frontman Chris Martin en Paul McCartney op het podium.

"Ik weet dat jullie graag One Direction hadden gezien", grapte Martin, die pas na middernacht optrad, naar het publiek. "Maar het is al ver na hun bedtijd, dus jullie krijgen een kwart van Coldplay." Martin werd bijgestaan door voormalig R.E.M.-zanger Michael Stipe. De twee zongen Losing My Religion.

"Dit moet wel de grootste collectie oude Britse muzikanten zijn die ooit in Madison Square Garden stond", constateerde Stones-frontman Mick Jagger. "Dus als het regent in Londen, moeten jullie ons ook komen helpen."

Paul McCartney verraste het publiek met een Nirvana-reünie. De grungeband, die sinds de dood van frontman Kurt Cobain in 1994 niet meer optrad, jamde met de Beatle.

Het benefietconcert was op 37 televisiezenders in de Verenigde Staten te volgen. Internationaal zonden meer dan tweehonderd zenders de show uit. Ook via internet was het concert te volgen. Dertig sites, waaronder Youtube en Yahoo, streamden de show live. In en rond New York verzorgden 27 bioscopen speciale voorstellingen.

Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren