logo songteksten.net

Pieter Perquin in bestuur Buma/Stemra

(Novum) - Pieter Perquin zit in het bestuur van Buma/Stemra. De leden van de muziekauteursrechtenorganisatie hebben donderdag tijdens een extra algemene ledenvergadering een nieuw bestuur en ledenraad gekozen. Henk Westbroek neemt weer plaats in het bestuur.

Perquin is blij met zijn aanstelling. "Er is gekozen voor verjonging en vernieuwing!", twitterde de producent. Perquin werkte jaren samen met Pete Philly, beiden gingen drie jaar geleden hun eigen weg.

Voor het eerst sinds het bestaan van Buma/Stemra heeft de organisatie nu ook een ledenraad. Onder anderen Marcin Felis, bassist van de band Moke, werd hiervoor gekozen.

Bestuursvoorzitter Leo de Wit is zeer tevreden. "Ik ben blij dat de algemene ledenvergadering een goede mix heeft gevonden van bestuurservaring en verjonging van het bestuur", laat hij weten in een verklaring. "Ook de ledenraad laat diezelfde verbinding zien en staat met beide benen in de muzikale en technologische ontwikkeling van onze muziekindustrie."

Buma/Stemra kwam de afgelopen tijd veelvuldig negatief in het nieuws. Zo werd een bestuurslid beschuldigd van corruptie en is er een onderzoek ingesteld naar mogelijk machtsmisbruik.

Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren