logo songteksten.net

André Rieu in top tien lucratiefste tournees

(Novum) - André Rieu heeft behoorlijk verdiend aan zijn toer. Hoewel de violist een aantal optredens moest afzeggen wegens ziekte, bracht zijn tournee bijna 47 miljoen dollar op. Rieu staat hiermee op de tiende plek in de lijst met de lucratiefste tournees van het afgelopen jaar. Dat schrijft het Amerikaanse muziektijdschrift Billboard.

De MDNA-toer van Madonna heeft het afgelopen jaar het meeste geld in het laatje gebracht. De 54-jarige zangeres, die Nederland trakteerde op twee concerten, haalde met de toer ruim 228 miljoen dollar binnen.

Bruce Springsteen staat op de tweede plaats. Hij toerde met de E Street Band en verdiende ruim 199 miljoen dollar. Springsteen sloot in mei Pinkpop af. Roger Waters maakt de top drie compleet. De muzikant haalde met zijn concertreeks 186 miljoen dollar binnen.

Nieuwssite The Huffington Post rekende eerder uit de meest succesvolle toer aller tijden op naam staat van U2. De 360° Tour van de Ierse band bracht ruim 736 miljoen dollar op. De tweede plaats is voor The Rolling Stones, die met de tournee A Bigger Bang ruim 558 miljoen dollar verdienden.

Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren