logo songteksten.net

Justine Pelmelay vol goede moed voor volgend jaar

(Novum) - Justine Pelmelay en haar partner kijken vol goede moed naar 2013. "We maken weer plannetjes en willen in maart trouwen. Dat is een mooi vooruitzicht", zegt Justines vriend Ronald van Driel tegen Novum Nieuws.

Pelmelay kreeg onlangs te horen dat ze kampt met een ongeneeslijke, zeldzame beenmergziekte. "Slechts twee op de honderdduizend mensen heeft het", weet Van Driel. De ziekte houdt in dat cellen in het beenmerg verwoekeren. "Het is in een vroeg stadium ontdekt. Dat maakt de levensverwachting groter, tien, vijftien of twintig jaar. We weten het niet, het is een sluipmoordenaar."

Het afgelopen jaar was een veelbewogen jaar voor de 54-jarige Pelmelay. Begin dit jaar overleefde ze de ramp met het cruiseschip Costa Concordia, een ruzie met haar kinderen liep zo hoog op dat een rechtszaak volgde en de zangeres moest meerdere malen met spoed worden geopereerd. "In januari gaan we de draad weer oppakken. Artsen hebben ook gezegd dat Justine weer lekker moet gaan zingen als ze zich beter voelt."

Momenteel gaat het volgens Van Driel redelijk met Pelmelay. "Ze is heel moe. Er is ook wel heel veel gebeurd. De dokter zei dat voor een normaal mens nauwelijks te bevatten is wat ons is overkomen." Voorlopig is Justine nog niet van het ziekenhuis af. De komende tijd moet ze elke maand terug voor controles. "Dat kan uiteindelijk twee à drie keer per jaar worden."

Dat haar kinderen nog steeds geen contact met haar op hebben genomen, doet Justine pijn. "Er is veel onbegrip. Een paar keer heeft ze echt kritiek gelegen, had het zo maar afgelopen kunnen zijn. Zelfs dat heeft de kinderen niet getriggerd om naar hun moeder te gaan. Justine zou graag haar kinderen willen zien, maar de bal ligt bij hun."

Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren