logo songteksten.net

Europees topman Capcom legt werk neer

(Novum) - David Reeves stopt eind januari met zijn werkzaamheden als Europese baas van game-uitgever Capcom. Dat heeft de uitgever bekendgemaakt. Vermoedelijk heeft het afstappen van Reeves te maken met de teleurstellende cijfers van onder meer het actiespel Resident Evil 6 in Europa. Capcom heeft nog geen opvolger benoemd.

De operationeel directeur kwam binnen bij Capcom Entertainment Europe met de belofte het marktaandeel te verdubbelen van twee naar vier procent. Uit cijfers van het Japanse gamebedrijf blijkt dat het aandeel van Capcom in het kalenderjaar 2011 minder dan een procent bedroeg. Dit jaar werd onder meer Resident Evil 6 matig ontvangen door recensenten, hetgeen volgens het bedrijf terug te zien is in de verkoop.

Reeves heeft bijna drie jaar de leiding gehad over het Europese hoofdkantoor van Capcom in Londen. De operationeel directeur wil zich vanaf februari als consultant in gaan zetten in een minder competitieve industrie. De topman heeft hiervoor bij Sony Computer Entertainment aan de wieg gestaan van de opkomst van de Playstation-spelcomputer.

Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren