logo songteksten.net

Serious Request haalt recordbedrag op

(Novum) - Serious Request heeft weer een nieuw record gevestigd. Met de actie van 3FM en het Rode Kruis werd dit jaar maar liefst 12.251.667 euro opgehaald. Dat werd maandagavond onthuld. Vorig jaar werd 8,6 miljoen euro opgehaald.

Het liedje Scream and shout van Will.i.am. en Britneu Spears werd tijdens Serious Request het meest aangevraagd. Will.i.am. belde zondag persoonlijk naar het Glazen Huis om de dj's een hart onder de riem te steken.

Voordat Gerard Ekdom, Giel Beelen en Michiel Veenstra zich op lieten sluiten in het Glazen Huis, durfden de dj's niet te dromen van een nieuw record. "Het is niet de bedoeling om een record te verbreken", zei Ekdom vorige week dinsdag tegen Novum Nieuws.

Ondanks de economische crisis stroomde het geld ook dit jaar binnen. Zondagavond stond de teller al op ruim 6,1 miljoen euro. Een jaar eerder was de tussenstand op die dag ruim 3,5 miljoen euro.

Ekdom, Beelen, en Veenstra werden vorige week dinsdag door Carice van Houten opgesloten in het Glazen Huis, dat dit jaar op de Oude Markt in Enschede stond. De dj's mochten tijdens hun verblijf in het huis niet eten en haalden met het draaien van verzoeknummers geld op voor de strijd tegen babysterfte.

Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren