logo songteksten.net

James Cameron viert verjaardag onder water

(Novum/AP) - James Cameron gaat zijn 56e verjaardag onder water vieren. De Amerikaanse regisseur duikt maandag in een onderzeeër zo'n zestienhonderd meter onder het Russische Baikalmeer. "Tenzij het slecht weer wordt, dan ga ik me met de Russische bemanning bezatten in de haven", zegt Cameron.

De 'Avatar'-regisseur is al jaren een fervent diepzeeduiker. Het was deze hobby die hem inspireerde om de film 'Titanic' te maken, na 'Avatar' de meest succesvolle film ooit. Eerder maakte hij al 'The Abbyss', over een duikklok die in de diepte van de oceaan buitenaards leven vindt.

In 2003 maakte de regisseur 'Ghosts of the Abyss', waarin hij terugging naar het verzonken wrak van de Titanic. Speciaal voor deze documentaire ontwikkelde hij nieuwe camera's en opnametechnologie.

Ook nu is Cameron bezig met het verder ontwikkelen van de 3D-technologie die hij gebruikte voor 'Avatar'. Daarnaast bouwt hij een onderzeeër in Australië, waarmee hij naar eigen zeggen elfduizend meter diep kan duiken, ongeveer twee keer zo diep als tot nu toe mogelijk is.

Cameron heeft al een tijdje plannen voor een speelfilm in 3D die zich onder water afspeelt. Hierbij zou het nu eens niet om de special effects gaan, maar om het drama. Het is nog niet duidelijk wanneer hij die film gaat maken, en of deze verschijnt voor een mogelijk vervolg op 'Avatar'.

Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren