logo songteksten.net

Verkaik heeft moeite met Amerikaanse uitspraak -2-

(Novum) - (Mededeling redacties: Keyword Theater veranderd naar Algemeen.)

        Willemijn Verkaik is druk bezig om haar Amerikaanse uitspraak te verbeteren. De 37-jarige musicalster vertrekt binnenkort naar New York om de groene heks Elphaba uit Wicked te spelen op Broadway.

"Ik moet heel hard werken aan mijn uitspraak, net als ik in Duitsland heb gedaan, zodat mensen niet meer horen dat ik uit Nederland kom", vertelt de actrice aan het AD. "Dat oefen ik met een fonetisch docent. Als ik nu rustig praat, gaat het wel. Maar als ik energie moet geven, dan komt ineens de Nederlandse Willemijn naar boven."

Verkaik staat 12 februari op de planken van Broadway tijdens haar première in het Gershwin Theatre. "Het is spannend, ik ben trots, het is te gek", aldus de zangeres. "Het is het ultieme doel. Hoger kan haast niet. Het voelt als een eindpunt."

De musicalster denkt ook na over haar kinderwens. "We hebben niks gepland, maar het is heel erg welkom", vertelt Verkaik, die vier maanden in New York blijft. "Als het komt, dan zullen wij denk ik een heel goede papa en mama zijn. We zijn dol op kinderen. Aan de andere kant: we hebben zo een heel fijn leventje en we hoeven ook op werkgebied niks te laten."

Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren