logo songteksten.net

Nvidia zet groot in op games

(Novum) - Hardwarefabrikant Nvidia werkt aan een eigen draagbare spelcomputer en een nieuwe processor voor mobiele apparaten. Het bedrijf komt in het tweede kwartaal met een draagbare Android-spelcomputer die sneller is dan de nog te verschijnen vierde generatie iPad met A6X-processor. Dat heeft Nvidia maandagochtend bekendgemaakt.

De draagbare spelcomputer draagt de naam Shield. Niet alleen is het mogelijk Android-spellen te spelen met behulp van de controller, maar ook kunnen pc-games gestreamd worden. Hiervoor moet de gebruiker wel over een pc bezitten met een van de nieuwere grafische kaarten van Nvidia.

Shield is qua grootte vergelijkbaar met de controller van de Xbox 360, maar beschikt over een uitklapbaar aanraakscherm. De draagbare spelcomputer beschikt over een Tegra 4-processor, de nieuwste processor voor mobiele apparaten van Nvidia.

Nvidia heeft laten weten dat deze processor 74 grafische rekenmodules bevat en vier A15-rekenmodules. Omdat het een processor betreft voor mobiele apparaten is een 4G LTE-modem ingebouwd in de Tegra 4.

Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren