logo songteksten.net

Nintendo denkt na over gratis spellen

(Novum) - Nintendo wil zich verdiepen in het aanbieden van gratis spellen. Het Japanse gamebedrijf sluit echter uit dat populaire reeksen als Super Mario, Pokémon en The Legend of Zelda gratis worden aangeboden. Dat heeft topman Satoru Iwata gezegd in een interview met de Japanse krant Nikkei.

Mocht Nintendo ooit games gratis gaan aanbieden, dan zal dat niet met een bestaande gamereeks gebeuren. "Wanneer we gedurende de productie van een nieuwe game zien dat het past, is het iets wat we kunnen overwegen", zei de topman tegen de Japanse krant. Wel liet Iwata weten het ook geen gek idee te vinden om games goedkoop aan te bieden, in plaats van gratis.

Het aanbieden van gratis games voor de pc en smartphones gebeurt met grote regelmaat. Wanneer spellen gratis worden aangeboden, kunnen gamers zelf beslissen hoeveel geld zij willen investeren in het spel. Ook op de Playstation 3 en Xbox 360, spelcomputers van Sony en Microsoft, wordt deze manier van geld verdienen langzaam maar zeker omarmd.

Met de komst van de Nintendo 3DS en de eind vorig jaar verschenen Wii U richt Nintendo zich meer op het aanbieden van games via een downloadwinkel. Daarnaast biedt het bedrijf gamers de mogelijkheid bijvoorbeeld het avonturenspel New Super Mario Bros 2 voor de 3DS tegen betaling uit te breiden met extra levels.

Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren