logo songteksten.net

Peter Koelewijn zegt sorry tegen rapper Typhoon

(Novum) - Peter Koelewijn heeft zijn excuses aangeboden aan rapper Typhoon, met wie hij samenwerkte in Ali B's programma Op Volle Toeren. Na het zien van de uitzending, vorige week woensdag, is de zanger van mening dat hij zich respectloos heeft gedragen tegenover Typhoon.

"Eerlijk gezegd had ik nog nooit van hem gehoord, maar het bleek een aardige, bescheiden en beschaafde jongen te zijn", schrijft Koelewijn op Facebook over Typhoon, met wie hij een liedje moest maken.

De 72-jarige zanger, bekend van zijn hit Kom Van Dat Dak Af, kon naar eigen zeggen ‘geen chocolade maken' van Typhoons nummer Zo Niet Mij. "Eigenlijk vond ik het in het begin helemaal niks. Dat ik dat, met de camera op me gericht, zo zei en zelfs meldde dat ik de rijm en het ritme in het liedje waardeloos vond, ging veel te ver."

Typhoon heeft het respectloze gedrag van Koelewijn niet verdiend, vindt de zanger. "Integendeel zelfs. Doordat de makers van het programma het nodig vonden die uitspraak een paar keer extra voorbij te laten komen, werd de rest van de uitzending scheefgetrokken."

Uiteindelijk heeft Koelewijn toch nog iets van het liedje kunnen maken. "Ik heb me er zeker niet met een jantje-van-leiden van af willen maken. En de versie van Typhoon en Ali B van Kom Van Dat Dak Af vond ik geweldig, het swingde de pan uit. Daarom spijt het me dat ik me niet correct jegens Typhoon heb gedragen en het laatste wat ik wil uitstralen is arrogantie."

Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren