logo songteksten.net

Biometrische informatie als besturing gamecomputer

(Novum) - Gamebedrijf Valve werkt aan een gamecomputer die onder meer aangestuurd wordt door biometrische informatie. Tegenover techwebsite The Verge legt topman Gabe Newell uit dat bijvoorbeeld de druk van de vingers zorgt voor nauwkeurigere besturing. De spelcomputer draagt de werknaam Bigfoot, maar wordt ook wel Steam Box genoemd.

"Ik denk dat de controllers van ons gebruikmaken van veel biometrische informatie", vertelde Newell tegenover het weblog. Bewegingen in de handen en vingers zijn veel preciezer dan armbewegingen, zoals bij de Nintendo Wii.

Onder biometrische informatie valt ook de klamheid van de handen of reflexen van de ogen. Dergelijke data zou gebruikt kunnen worden om bijvoorbeeld de moeilijkheidsgraad van een spel bij te stellen. Biometrische informatie zegt volgens Newell iets over de speler waarvan deze zich niet volledig bewust is.

De Steam Box ondersteunt Valve's downloaddienst Steam, waardoor gamers toegang krijgen tot hun archief met gedownloade spellen. Linux wordt gebruikt als besturingssysteem voor de gamecomputer, maar Newell laat gamers vrij alsnog Windows te installeren. Naast de mogelijkheid spellen te spelen, moeten ook films via de spelcomputer bekeken kunnen worden.

Het is nog niet bekend wanneer de Steam Box op de markt moet komen. Newell geeft in het interview aan al met de toekomst bezig te zijn. Hij zou graag zien dat de Steam Box draadloos tot acht profielen tegelijk kan aansturen, waardoor acht gamers op acht verschillende schermen in hetzelfde huis tegelijk andere games kunnen spelen.

Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren