logo songteksten.net

John de Mol zoekt geen 'puisterige jongetjes'

(Novum) - Aan de nieuwe talentenjacht 'The Voice of Holland' mag niet zomaar iedereen meedoen. De show gaat om 'echt talent', benadrukte bedenker John de Mol dinsdag op Radio 538. "Het is only for the best. Er is geen ruimte voor 14-jarige puisterige jongetjes met een beugel die denken dat ze Michael Jackson zijn."

De Mol kwam op het idee voor 'The Voice' na een redactievergadering bij Talpa. "Niemand kon een recente winnaar van een van de talentenjachten opnoemen. De shows hebben de afgelopen acht, negen jaar wel prachtige tv-programma's opgeleverd, maar niet één artiest in de categorie Borsato, VanVelzen of Guus Meeuwis."

Daar gaat 'The Voice of Holland' verandering in aanbrengen. Nick & Simon, VanVelzen, Jeroen van der Boom en Angela Groothuizen nemen ieder veertien talenten onder hun vleugels. "Het is een serieus muziekprogramma", belooft De Mol. "Alle muziek is live, de eerste auditie is met een vierkoppige liveband."

De audities zijn 'blind'. De coaches zitten met hun rug naar de auditant, pas als ze hun mening hebben gegeven, zien ze de kandidaat. "Het gaat puur om de stem." De juryleden, die De Mol koos omdat 'ze hun sporen in de muziekbusiness hebben verdiend', staan in de liveshows samen met hun pupillen op het podium. "De mensen die de coaches hebben geholpen met hun carrière, worden ook ingeschakeld voor de talenten."

De Mol zelf doet niet mee aan 'The Voice'. "Nee, ik kan absoluut niet zingen", lacht de mediamagnaat. "Ik heb die ambitie ook helemaal niet, het is zonde van mijn tijd." 'The Voice of Holland' wordt vanaf vrijdag 17 september uitgezonden op RTL 4. "Ik denk dat de kijkers uit hun stoel geblazen gaan worden door het vele talent."

Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren