logo songteksten.net

Ne-Yo ziet veganisme als disciplinetest

(Novum) - Ne-Yo stelt zichzelf op de proef door veganist te worden. "Het is een van de moeilijkste levensstijlen om te volgen", zegt de 33-jarige zanger voor de camera van Novum Nieuws. "Voor mij persoonlijk was het om mijn discipline te testen."

De zanger, die eigenlijk Shaffer Chimere Smith heet, besloot als goed voornemen geen dierlijke producten meer te gebruiken. Ne-Yo doet dat ook om gezondheidsredenen. "Ik vind groente en fruit echt niet lekker", vertelt hij. "En ik wist dat als ik voor veganisme zou gaan, dat ik mezelf moet dwingen om groente lekker te vinden. Niemand wordt jonger, dus je moet zo gezond mogelijk blijven."

Ook dierenleed speelde een rol in zijn beslissing om veganist te worden. "Het is niet makkelijk, maar niet onmogelijk", zegt de zanger. "Ik ben zeker een carnivoor, dat ben ik altijd geweest."

Tot nu toe kan Ne-Yo zijn nieuwe levensstijl goed volhouden. "Maar ik ben pas sinds ruim een week veganist", benadrukt de renb-ster. "Ik mis vlees nog niet zo erg, maar ik zeg nogmaals: het is nog maar een week geleden. Vraag het me over een maand nog eens en misschien schreeuw ik het dan uit. Maar tot nu toe gaat het goed."

Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren