logo songteksten.net

Single David Bowie mist mogelijk Britse hitlijst

(Novum) - De nieuwe single van David Bowie is misschien niet terug te vinden in de Britse hitlijsten. Where Are We Now?, waarmee Bowie de wereld dinsdag verraste op zijn verjaardag, is razendpopulair, maar The Official Charts Company heeft moeite met de verkoopcijfers.

Fans krijgen de single gratis als ze Bowies nieuwe plaat The Next Day alvast bestellen. Dat is voor The Official Charts Company een probleem, laat de instantie die de Engelse hitlijsten samenstelt weten aan verschillende Britse media.

Het bedrijf kan niet zien voor welke downloads is betaald en welke gratis zijn. Daarom had The Official Charts Company Bowies Where Are We Now? aanvankelijk uitgesloten voor de hitlijsten. Inmiddels gaat het bedrijf na of de verkoopcijfers nader bekeken kunnen worden, zodat Bowie wel kans maakt op een plek in de hitlijsten.

Bowie verraste dinsdag vriend en vijand door Where Are We Now? uit te brengen. Na een radiostilte van tien jaar verscheen niet alleen een nieuw nummer, ook kondigde de 66-jarige Brit aan met een nieuw album te komen. The Next Day ligt in maart in de winkels. Sinds Bowies bekendmaking wordt Where Are We Now? veelvuldig gedownload, het nummer voerde dinsdag dan ook de iTunes-chart aan.

Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren