logo songteksten.net

Dochter Kate en William wordt toch prinses

(Novum) - Een eventuele dochter van prins William mag toch de titel prinses dragen. Dat heeft koningin Elizabeth donderdag aangekondigd, schrijft de Britse persdienst Reuters.

De Britse koningin past een regel aan uit 1917 van koning George V. Een zoon van William en Kate zou zich wel prins mogen noemen, terwijl een dochter het zou moeten doen met de titel lady. Ook zou een meisje niet als hare koninklijke hoogheid worden aangesproken.

Begin december werd bekend dat Kate Middleton in verwachting is van haar eerste kind. De hertogin van Cambridge belandde in het ziekenhuis wegens acute ochtendmisselijkheid, toen ze nog geen twaalf weken zwanger was.

De eerste spruit van William en Kate wordt derde in de lijn van troonopvolging. Daarvoor moet het erfrecht worden aangepast, vooralsnog zou een dochter van William en Kate in de lijn van troonopvolging plaats moeten maken als ze een broer krijgt.

Een aanpassing van het erfrecht werd in oktober 2011 al aangekondigd. De Gemenebest van Naties, de 54 soevereine staten waarvan de Britse koningin symbolisch staatshoofd is, moet instemmen met de wetswijziging. Daaraan wordt nog gewerkt.

Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren