logo songteksten.net

Rooney Mara speelt hoofdrol in 'Millennium'-films

(Novum) - Rooney Mara is gecast voor de hoofdrol van de getatoeëerde computerkraker Lisbeth Salander in de Amerikaanse verfilming van de 'Millennium'-trilogie. Dat maakte Sony Pictures dinsdag bekend. Hiermee wordt Mara de tegenspeelster van Daniel Craig, die journalist Mikael Blomkvist speelt. De trilogie wordt geregisseerd door David Fincher.

De keuze voor Mara is voor velen een verrassing, omdat enkele veel grotere namen zijn afgewezen. Zo zou Emma Watson zelfs haar haar hebben laten afknippen voor de rol, en ook Ellen Page, Carey Mulligan en Natalie Portman zijn gepasseerd.

Mara is vooral bekend van haar rol als Nancy Holbrook, het meisje dat het tegen Freddy Krueger opneemt, uit de horrorremake 'A Nightmare on Elm Street' die in mei verscheen. Toch is de keuze voor Mara voor de dramatrilogie wellicht niet geheel toevallig. Ze werkte namelijk onlangs samen met Fincher aan 'The Social Network', een film over het ontstaan van de sociale netwerksite Facebook.

Er zijn nog weinig andere leden van de cast bekend. Robin Wright gaat de rol spelen van Erika Berger, de partner van Blomkvist. Stellan Skarsgård speelt Martin Vanger, de zoon van Henrik Vanger, de man die Blomkvist de opdracht geeft te zoeken naar zijn verdwenen nichtje.

'The Girl With the Dragon Tattoo', zoals de eerste film gaat heten, moet op 21 december in de Verenigde Staten in première gaan. Een Nederlandse datum is nog niet bekend. De opnames gaan volgende maand in Zweden van start.

Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren