logo songteksten.net

David Bowie na bijna kwart eeuw weer in top tien

(Novum) - David Bowie is voor het eerst sinds 1988 weer in de hoogste regionen van de Nederlandse hitlijsten te vinden. De single Where Are We Now?, die dinsdag als verrassing verscheen, komt binnen op de negende plek van de Single Top 100.

Bowie scoorde in december 1988 zijn laatste toptienhit in Nederland. Dat deed hij met het nummer Tonight, dat hij opnieuw opnam met Tina Turner. De live versie bereikte de nummer 1-positie in Nederland. In 1984 slaagde Bowie er niet in de hitlijsten te veroveren met de originele versie van Tonight.

De hoogste nieuwe binnenkomer in de Single Top 100 is Het Kuikentje Piep van Pulcino Pio. Het nummer was vorig jaar al een grote hit in Italiƫ en verovert nu Europa met vele vertalingen. De Nederlandse versie bereikt deze week de vierde plek in de hitlijst, die nog steeds wordt aangevoerd door Scream & Shout van Will.i.am en Britney Spears.

Ook in de Album Top 100 blijft de nummer 1 plakken. Sandra van Nieuwland voert de lijst voor de derde opeenvolgende week aan met haar debuutplaat And More. Babel van Mumford & Sons stijgt een plek naar de tweede positie, Passenger maakt de top drie compleet met het album All the Little Lights.

Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren