logo songteksten.net

Kate Middleton blij met eerste officiële portret

(Novum) - Kate Middleton heeft sinds vrijdag ook een officieel portret. "Het is gewoon geweldig", reageerde de vrouw van de Britse prins William volgens de krant The Guardian. "Ik vind het briljant."

Middleton was er samen met haar echtgenoot bij toen het schilderij vrijdag in de National Portrait Gallery in Londen werd onthuld. Op het portret, gemaakt door de van oorsprong Schotse kunstenaar Paul Emsley, is het gezicht van de hertogin van Cambridge te zien met een zwarte achtergrond.

Kate poseerde in mei en juni in de studio van Emsley in Bradford-on-Avon en in Kensington Palace. Ze wilde dat ze op een natuurlijke en menselijke manier werd neergezet, niet als een vrouw die tijdens een officiële gelegenheid aan het werk is.

Emsley had moeite met de schoonheid van Kate, die momenteel zwanger is. "Ik denk dat iedere artiest het met me eens is dat een ouder gezicht, met lijntjes, rimpels of andere opvallende gelaatstrekken, makkelijker is om af te beelden", vertelt de schilder. "Met een echt mooi gezicht is het moeilijker om karakter over te brengen."

Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren