logo songteksten.net

Jim, Willemijn en Keet! gaan Wicked missen

(Novum) - Jim Bakkum, Willemijn Verkaik en Keet! vinden het jammer dat ze vrijdagavond voor de laatste keer in de Nederlandse musical Wicked spelen. Verkaik, die de rol van groende heks Elphaba vertolkte, vermoedt dat het een emotioneel gebeuren wordt. "Je hebt jaren met mensen opgetrokken, het is dus sowieso raar om dat af te sluiten", vertelt de actrice aan Novum Nieuws.

Wicked ging in november 2011 in het Scheveningse Circustheater in première. Verkaik, die de rol van Elphaba eerder in Duitsland speelde en dat vanaf februari ook gaat doen op Broadway, is nog niet uitgekeken op de heksenrol. "Omdat het zoveel van je vergt", zegt de 37-jarige actrice. "Je moet elke avond zoveel uit je halen. Daarom blijft het een uitdaging."

Jim vindt het vooral heel raar dat hij niet meer op de planken staat als prins Fiyero. "Ik heb het zo lang gespeeld, je raakt zo gewend aan het ritme, het schema, de stemmen en de muziek." De musicalster kon de rol bijna dromen. "Daarom is het aan de andere kant ook goed dat het klaar is. Maar ik ga vooral de stem van Willemijn echt missen."

Keet!, die een half jaar geleden Chantal Janzen verving, vindt het heel erg jammer dat ze heks Glinda niet meer speelt. "Maar het is wel oké dat het is afgelopen. Ik had me erop ingesteld en het is wel zwaar geweest", vertelt de presentatrice. "Ik heb heel erg veel geleerd en ik ben erg dankbaar dat ik het heb mogen doen."

Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren