logo songteksten.net

‘David Bowie wil nooit meer op het podium staan'

(Novum) - David Bowie geeft geen concerten naar aanleiding van zijn nieuwe album. De 66-jarige zanger kondigde afgelopen week aan zijn eerste cd in tien jaar tijd uit te brengen, waarop de hoop dat hij ook weer op het podium klimt toenam. Zijn producer sluit dat echter uit.

"Hij is er vrij zeker van dat hij nooit meer live optreedt", zegt Tony Visconti tegen het Britse muziektijdschrift NME. De producer bevond zich de afgelopen twee jaar regelmatig in de studio met Bowie en zijn bandleden. "Een van de jongens zei dan: tjonge, hoe gaan we dit allemaal live doen? Waarop David zei: dat doen we niet. Hij benadrukte dat keer op keer."

Niet alleen het publiek, ook de band zag een tournee wel zitten. "Natuurlijk willen we dat hij dat doet", zei gitarist Earl Slick eerder al. "Zelfs als het geen enorme tournee is zouden we graag op pad gaan en een paar optredens geven."

Bowie's nieuwe plaat getiteld The Next Day verschijnt in maart. De eerste single van het album, Where Are We Now?, is al verschenen.

Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren