logo songteksten.net

Schoenmaker à la Lara Croft in Les Misérables

(Novum) - Celinde Schoenmaker is van plan à la actieheld Lara Croft het podium op te stormen in Les Misérables. De 23-jarige Nederlandse kreeg onlangs te horen dat ze een rol heeft in de Britse versie van de succesmusical. "Ik heb de rol niet zonder slag of stoot gekregen", vertelt Schoenmaker aan Spits.

Schoenmaker is vanaf maandag te zien als Fantine, die aan het slot van de eerste helft sterft. De rest van de musical maakt de blondine deel uit van het ensemble. "Je moet dan een beetje zelf invulling geven aan jouw personage dat onderdeel uitmaakt van de massascènes", weet Schoenmaker, die in Nederland in musicals als Annie en Oliver speelde.

"Ik heb een Lara Croft-achtige pruik op, dus ik heb besloten dat ik iemand ben die als een soort Angelina Jolie de barricaden opstormt terwijl ze lekker al die epische nummers mee kan brullen." Voor Schoenmaker is een rol in Les Misérables een droom die uitkomt. "Mijn ouders draaiden vroeger thuis al heel vaak de Nederlandse versie. Ik zong toen onder de douche al I Dreamed a Dream."

Dat bekende nummer brengt Schoenmaker op West End voor uitverkochte zalen ten gehore. Dankzij de verfilming staat Les Misérables weer volop in de belangstelling. "Mensen worden enthousiast van de film en willen dat verhaal ook erg graag een keer live in het theater zien."

Vorig jaar kreeg Schoenmaker een tegenslag te verduren toen de Nederlandse versie van de musical Ghost, waarin ze de hoofdrol zou vertolken, werd uitgesteld. "Maar ik ben niet iemand die bij de pakken neer gaat zitten. Ik ben gelijk op zoek gegaan naar nieuwe kansen, en hoorde toevallig dat ze op West End op zoek waren naar een nieuwe Fantine."

Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren