logo songteksten.net

David Bowie verovert toch Britse hitlijsten

(Novum) - David Bowie is deze week toch terug te vinden in de Britse hitlijsten. Where Are We Now?, dat Bowie vorige week na tien jaar radiostilte uitbracht, prijkt op de zesde plek in de singlelijst van The Official Charts Company.

Bowie stond twintig jaar geleden voor het laatst in de top tien in Groot-Brittannië, schrijft de BBC. Met het nummer Jump They Say bereikte de Britse zanger de negende plek. In 1983 scoorde Bowie voor het laatst een nummer 1-hit in eigen land, met Let's Dance.

Even was het onzeker of Bowie de hitlijsten überhaupt zou halen. The Official Charts Company had moeite met de verkoopcijfers omdat fans die Bowies nieuwe album alvast bestellen de single gratis krijgen. Uiteindelijk is het bedrijf erin geslaagd de verkopen de splitsen van de weggegeven nummers.

Ook in de Nederlandse hitlijsten prijkt Bowie voor het eerst sinds jaren weer in de top tien. Where Are We Now? veroverde de negende plek in de Single Top 100. De laatste keer dat Bowie in Nederland in de top tien stond, was in 1988 met Tonight.

Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren