logo songteksten.net

Rechter laat aanklacht tegen Ice-T vallen

(Novum) - Ice-T wordt niet vervolgd voor rijden zonder geldig rijbewijs. De rapper werd vorige maand in New York gearresteerd, omdat hij zou rondrijden met een ingetrokken rijbewijs. De rechter besloot dinsdag echter de aanklacht tegen hem te laten vallen.

Ice-T en zijn vriendin Coco werden eind juli door de politie naar de kant gehaald, omdat zij zonder veiligheidsgordel om in de auto zaten. Daarop ontdekten de agenten dat het rijbewijs van de rapper was ingetrokken, omdat zijn autoverzekering niet zou deugen. Hij werd gearresteerd en kort daarna weer vrijgelaten.

Het hele incident berustte, naar nu blijkt, op een administratief misverstand. Ice-T verzekerde de auto waarin hij reed in New Jersey, nadat hij daar in 2008 vanuit New York naartoe verhuisde. Een manager van de rapper gaf deze informatie vlak na de verhuizing door aan de overheidsorganisatie die zich bezighoudt met de administratie van rijbewijzen en autoregistratie in New York. Het stond echter niet in hun computer.

"Zoals ik al van begin af aan heb gezegd: ik heb de wet nooit overtreden", reageerde een opgeluchte Ice-T na het verlaten van de rechtszaal in Manhattan.

Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren