logo songteksten.net

Zaak rond rechten Nirvana geschikt

(Novum/AP) - Courtney Love en het managementkantoor London & Co hebben de strijdbijl begraven. Het kantoor en de weduwe van Nirvana-zanger Kurt Cobain hadden een conflict over de muziekrechten van de rockband. Love en London & Co hebben de zaak voor een onbekend bedrag geschikt.

London & Co beweerde dat Love het bedrijf bijna een miljoen dollar schuldig was. Het managementkantoor meende recht te hebben op een deel van de muziekrechten van Nirvana. De weduwe van Kurt Cobain deed haar deel van de rechten in 2008 van de hand voor bijna twintig miljoen dollar. Volgens London & Co was mondeling afgesproken dat Love een deel van de opbrengst zou delen met haar management.

Love's advocaat bevestigt de schikking, maar doet verder geen uitspraken over de overeenkomst. Ook London & Co levert geen commentaar.

Of Love nog iets over heeft van de twintig miljoen is nog maar de vraag. Vorig jaar haalde de zangeres geregeld het nieuws vanwege haar schulden. Zo werd vorig jaar april duidelijk dat de erfenis van Kobain verdwenen was. In mei werd Love wegens openstaande rekeningen aangeklaagd door een creditcardmaatschappij, in oktober klopte de belastingdienst aan bij de weduwe.

Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren