logo songteksten.net

Spike Lee zinspeelt op Katrina-trilogie

(Novum) - Spike Lee gaat mogelijk een derde film maken over de ramp met orkaan Katrina. "Het verhaal dat ik wilde vertellen, was nog niet af na 'When the Levees Broke' en is nog steeds niet af na het zien van deze film, zinspeelt Lee op een mogelijke trilogie tegen persbureau Reuters.

Bijna vijf jaar na de ramp met orkaan Katrina komt de regisseur met een vervolg op de Emmy Award-winnende documentaire 'When The Levees Broke' uit 2006. 'If God Willing and Da Creek don't Rise' is vanaf maandag te zien op de Amerikaanse zender HBO.

De 53-jarige Lee stelt in de film de rol van de Amerikaanse regering bij de ramp met orkaan Katrina aan de kaak. "We wilden dat de tweede film een vervolg werd, want het is een belangrijk onderdeel van de Amerikaanse geschiedenis", verklaarde de regisseur. Lee, bekend van films als 'Do the Right Thing' en '25th Hour', laat in zijn nieuwste documentaire, de gevolgen van de ramp zien voor de bevolking.

In de twee keer twee uur durende film wortdt onder meer aandacht besteed aan de manier waarop slachtoffers van de ramp hun levens proberen op te bouwen. Of de documentaire ook naar Nederland komt, is nog niet bekend.

Katrina raasde op 29 augustus 2005 over het zuiden van de Verenigde Staten, waarbij meer dan 1800 mensen omkwamen en voor miljarden euro's schade werd aangericht. Reddingsacties kwamen veel te laat en te langzaam op gang, waarna de stroom verwijten richting de toenmalige president George Bush aanzwelde.

Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren