logo songteksten.net

Wyclef Jean duikt onder wegens doodsbedreigingen

(Novum/AP) - Wyclef Jean zit ondergedoken. De 37-jarige zanger die een gooi wil doen naar het presidentschap van Haïti verstopt zich in verband met doodsbedreigingen. Jean ontving naar eigen zeggen meerdere dreigtelefoontjes.

Een anonieme beller zei tegen Jean dat hij Haïti moest verlaten. Dat heeft de zanger niet gedaan, maar hij zit wel ondergedoken op het Caribische eiland. Jean wacht op een besluit van de kiescommissie van Haïti, die moet bepalen of de zanger inderdaad mee mag doen aan de presidentsverkiezingen. Het besluit zou dinsdag vallen, maar is uitgesteld tot vrijdag.

De kiescommissie heeft laten weten meer tijd nodig te hebben om alle kandidaten te beoordelen. Meer dan dertig kandidaten hebben aangegeven president van het door een zware aardbeving getroffen land te willen worden. Jean voldoet niet aan alle eisen. Zo moet een kandidaat minimaal vijf jaar in Haïti hebben gewoond. Jean, die wel geboren is op het eiland, verbleef de laatste jaren voornamelijk in de Verenigde Staten.

Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren