logo songteksten.net

Nieuwe plaat I Am Kloot 'meer in het heden'

(Novum) - De nieuwe cd van I Am Kloot is 'meer in het nu' en positiever dan de vorige plaat. "Let It All In is meer in het heden, waar Sky at Night zich meer afspeelde in het verleden", vertelt frontman John Bramwell aan Novum Nieuws.

"Ik heb de nummers geschreven met beelden van het alledaagse leven in mijn hoofd, zoals de gootsteen", zegt de 47-jarige zanger, wiens nieuwe plaat maandag in de winkels ligt. "Er is meer een connectie met het dagelijkse." De Brit wilde ook een optimistisch album maken. "Dat was wel een doorbraak voor mij, want in het verleden schreef ik vaak over het gevoel buitengesloten te zijn."

Bramwell herbeluisterde daarnaast met zijn bandmaatjes Peter Jobson en Andy Hargreaves hun allereerste plaat uit 2001. "Dat doen we niet zo vaak, naar onze eigen muziek luisteren", legt hij uit. "Een hoop liedjes van de nieuwe cd hebben we op dezelfde manier behandeld, alleen is er nu meer kleur aan toegevoegd."

Ook werkte I Am Kloot weer samen met Guy Garvey en Craig Potter van de band Elbow, die ook uit Manchester komt. "Guy en Craig weten wat 'Klootish' is", stelt Branwell. "We zijn al zestien, zeventien jaar bevriend en gaan vaak samen op pad. We communiceren goed met elkaar. Natuurlijk zijn er soms spanningen, maar omdat we elkaar zo goed kennen kunnen we daar ook over praten."

Let It All In is het zesde studioalbum van I Am Kloot, maar Bramwell heeft geen favoriet. "Ze zijn allemaal even goed", vindt de zanger. "Je kunt muziek niet vergelijken, zo werkt dat niet. Sowieso is muziek iets raars, het bestaat eigenlijk niet echt, is niet iets fysieks."

Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren