logo songteksten.net

Ontwerper John Galliano werkt aan comeback

(Novum/AP) - Gevallen ontwerper John Galliano werkt aan zijn comeback in de mode-industrie. De voormalig hoofdontwerper van Dior, die in 2011 werd veroordeeld voor antisemitisme, mag aanschuiven in de studio van Oscar de la Renta.

De la Renta heeft Galliano uitgenodigd de komende drie weken in zijn studio te werken, liet De la Renta vrijdag weten. “John en ik kennen elkaar al jaren en ik ben een groot bewonderaar van zijn talent”, vertelde hij aan de Britse editie van Vogue. “Hij heeft lang en hard gewerkt aan zijn herstel en ik ben blij om hem deze kans te geven.”

Galliano kwam begin 2011 in opspraak nadat hij op een terras in Parijs uit zijn dak was gegaan. In een dronken bui schold de ontwerper een joodse vrouw uit en verkondigde hij van Hitler te houden. Naar aanleiding van het incident ontsloeg Dior Galliano op staande voet.

“Ik ben een alcoholist”, gaf Galliano toe tegenover Women’s Wear Daily. “Ik heb me de afgelopen twee jaar bezig gehouden met mijn herstel.” De Brit is blij met het aanbod van De la Renta. “Zijn steun en geloof in mij maken mij bescheiden.”

Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren