logo songteksten.net

Jeroen van der Boom gaat bewuster naar toilet

(Novum) - Jeroen van der Boom gaat bewuster met zijn toiletwater om sinds hij enkele maanden geleden Sierra Leone bezocht. De zanger is ambassadeur voor een Unicef-project dat zich inzet voor schoon water voor de kinderen van Sierra Leone.

Van der Boom maakt zich daarnaast druk om waterverspilling. Volgens de zanger moeten mensen bij zichzelf en hun kinderen beginnen. "Ik was bijvoorbeeld helemaal vergeten dat er zo'n knop op de wc zit waarmee je meer of minder water door kan spoelen", zegt de zanger tegen Novum Nieuws. Van der Boom zegt sinds zijn bezoek aan het Afrikaanse land vaker voor de bespaarstand te kiezen. "Het is iets waar mensen vaak niet aan denken."

De zanger is nog steeds onder de indruk van zijn bezoek aan het Afrikaanse land, eind mei. "Wat me het meest is bijgebleven is dat kinderen daar echt niets hebben", vertelt Van der Boom. "Wij spoelen het toilet met drinkwater door en daar vechten ze om een flesje water." Het project waar de zanger gezicht aan geeft, maakt in samenwerking met de bevolking het graven van waterputten mogelijk.

Van der Boom geeft tijdens Sail 2010 twee optredens als onderdeel van een benefietconcert voor Unicef. Gedurende de concerten worden beelden vertoond die opgenomen zijn tijdens het bezoek van de zanger. De optredens vinden donderdag en vrijdag plaats op de kop van het Java-eiland in Amsterdam.

Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren