logo songteksten.net

Rechtszaak Lindsay Lohan uitgesteld naar maart

(Novum/AP) - De rechtszaak tegen Lindsay Lohan is uitgesteld. De actrice verscheen woensdag in Los Angeles voor rechter Stephanie Sautner, die bepaalde dat Lohans zaak 18 maart wordt behandeld. Lohan wordt onder meer verdacht van liegen over haar betrokkenheid bij een auto-ongeluk in juni.

De actrice bevestigde in de rechtbank dat ze een andere advocaat in de arm heeft genomen. Onlangs ruilde ze Shawn Holley, die jarenlang voor haar werkte, in voor Mark Heller. Heller was eerder niet gemachtigd om in Californië te werken, maar kreeg woensdag toestemming om Lohan te vertegenwoordigen in de huidige zaak.

Sautner schudde haar hoofd toen ze Lohan zag, terwijl ze de actrice een jaar geleden nog op het hart drukte dat ze uit de problemen moest blijven. Ze veroordeelde Lindsay eerder tot een celstraf en huisarrest in een andere zaak. "Ik ben blij om te zien dat je je beter voelt", sneerde Sautner volgens TMZ naar de actrice, die eerder beweerde dat ze niet vanuit New York naar Los Angeles kon komen voor de rechtszaak omdat ze ziek was.

De 26-jarige Lindsay moet zich op 18 maart verantwoorden voor drie zaken. Ze wordt verdacht van liegen tegen de politie, roekeloos rijgedrag en het hinderen van agenten bij het doen van hun werk. In alle drie de gevallen heeft ze eerder verklaard onschuldig te zijn. Op 1 maart vindt eerst nog een hoorzitting plaats, maar daarbij hoeft Lindsay niet aanwezig te zijn.

Lohan riskeert een celstraf van 245 dagen als een rechter bepaalt dat ze de voorwaarden van haar proeftijd wegens juwelendiefstal heeft geschonden. De actrice zat al zes keer eerder vast, onder meer wegens rijden onder invloed. In totaal werd ze veroordeeld tot 241 dagen cel, daarvan heeft ze nog geen vijftien dagen uitgezeten.

Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren